Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Högintressant period

Vi befinner oss just nu i en period som infinner sig fyra gånger varje år och i vanlig ordning är mycket intressant, nämligen den då handelsfönstret för insynspersoner stänger inför publiceringen av delårsrapporter.

Insynspersoner är belagda med ett handelsförbud från och med 30 dagar inför publiceringen av hel- eller delårsrapporter till och med publiceringen, och i slutet av april och början om maj – dvs. om precis drygt 30 dagar – publiceras en hel drös med Q1:or.

Insynsköp som sker precis innan handelsfönstret stänger är högintressanta av uppenbara skäl, i synnerhet om det rör sig om stora summor eller flera olika insynspersoner. Igår – 31 dagar inför rapport – rapporterades ett stort insynsköp i Evolution, och idag – också 31 dagar inför rapport – i CTT Systems, två affärer jag blev notifierad om omedelbart eftersom de matchade mina bevakningar. Evolution är en stor post i min privata väska sedan länge, men jag kikade nyfiket på CTT innan jag bestämde mig för att avvakta. Omsättningen i den senare är tyvärr mycket låg, vilket gjorde det svårt att hitta en attraktiv entry. Det återstår att se var CTT systems står efter rapporten om en månad!

Utöver insynstransaktioner och kurshistorik så presenteras även hel- och delårsrapporter – såväl kommande som historiska – på insynshandel.se, för att användare snabbt och enkelt ska kunna väga in detta som en beslutsparameter.

Annons

2 svar till “Högintressant period”

  1. […] Idag, en och en halv månad senare och +20% i aktien, tackar jag för mig och bankar hem vinsten. Framtiden får – som alltid – utvisa huruvida det är rätt eller fel beslut, men jag påminner mig om min avsikt när jag klev in i aktien och väljer att hålla mig till ursprungsplanen. Dessutom vill jag se till att hålla lite disponibel kassa i dessa tider inför kommande delårsrapporter. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s