Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Insynsköp inför rapporter

Jag skrev i mitt senaste inlägg Högintressant period om perioden precis innan handelsfönstret stänger för insynspersoner inför kvartalsrapport, en period vi nu till stor del lagt bakom oss. Denna period brukar vara högintensiv när det kommer till insynsköp, men jag tycker mig ana att insiders varit passivare än vanligt i år – precis som många av oss andra (alt. precis tvärtom).

Jag tänkte likväl presentera fyra stycken cases med potentiellt intressanta insynsköp drygt 30 dagar inför rapport, och följa upp dessa i maj när kvartalsrapporterna publicerats:

  • Wästbygg Gruppen – rapport 5/5
  • Toleranzia – rapport 6/5
  • Ectin Research – rapport 17/5
  • ByggPartner – rapport 18/5

Wästbygg Gruppen tillkännagav ett massivt insynsköp om 41 MSEK 35 dagar inför rapport, ett bolag som dock haft ganska sparsamt med insynsköp dessförinnan, åtminstone det senaste året. Förhoppningsvis indikerar sizen på affären en god kommande kursutveckling.

Aktiekursen i Toleranzia har gått stadigt nedåt sedan augusti i fjor, men från slutet på februari fram till månadsskiftet mars/april steg kursen hela 40%, en utveckling som kröntes av ett insynsköp om 3.5MSEK precis innan handelsfönstret stängde. Aktien har inte haft några insynstransaktioner (av aktier) alls sedan jag lanserade plattformen 2019, så det ska bli spännande att se om ett plötsligt köp betyder någonting.

I Ectin Research, som noterades i höstas och sedan dess inte haft några insynstransaktioner, köpte två insiders aktier för en knapp miljon SEK 35 dagar inför rapport. Aktiekursen var uppe och vände på 6.50 SEK strax efter introduktion, men har sedan dess halverats och nyligen rekylerat kraftigt från knappa 3 kronor till knappa 4. Aktien befinner sig alltså i stigande trend, och förhoppningsvis kommer bolaget med en fin rapport i maj.

I ByggPartner köpte styrelseordföranden aktier för 4.5 MSEK vid lunchtid idag (precis innan halvdagsstängningen p.g.a. påsk), vilket fick aktien att rusa 7% den följande timmen innan den stängde på +5% (sedan insynsköpet, +7.93% totalt för dagen). Återigen en påminnelse om vikten av att vara snabb att ta rygg på insiders för att maximera avkastningen, men med tanke på rapporten den 18 maj finns det fortfarande tid och möjlighet att göra en lyckad trade.

Jag planerar ett uppföljningsinlägg 19/5, efter att ByggPartner släppt sin rapport, för att utvärdera mina profetior.

Glad påsk!

Insynshandel.se

Annons

Ett svar till “Insynsköp inför rapporter”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s