Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Insynsrally i Bambuser

De senaste veckornas ”sommarrally” på börsen (även om jag personligen anser att begreppet ”rally” är en överdrift i sammanhanget) har bjudit på ett till synes gladare humör även bland insynspersoner. Jag har fått flera intressanta signaler ifrån mina bevakningar, där den som sticker ut klart mest är Bambuser.

Från Avanza: Bambuser är ett mjukvaruföretag som är specialiserat på interaktiv live-streaming. Bolagets primära produkt, Live Video Shopping, är en molnbaserad mjukvarulösning som används av globala varumärken och e-handlare för att erbjuda direktsända shoppingupplevelser på webbplatser, mobilappar och sociala medier.

Bambuser har ett relativt blygsamt börsvärde om drygt 1 miljard, och min erfarenhet är att just små teknikbolag är de som svarar allra bäst på insynsköp, dvs. som investerare och flitig insynsspanare så tittar jag noga efter signaler i just mindre teknikbolag.

Bambuser publicerade sin delårsrapport den 27:e juli, och precis en månad dessförinnan, i slutet av juni, hade en styrelseledamot köpt aktier för hela 12.4 miljoner (kom ihåg: handelsfönstret för insynspersoner stänger 30 dagar inför rapport). Detta är enligt min erfarenhet ofta en mycket stark köpsignal, och mycket riktigt, precis efter rapportpubliceringen den 27:e juli tankade VD:n och ytterligare två styrelseledamöter aktier för 3.6 miljoner.

Screenshot från insynshandel.se

Bambuser har sedan morgonen den 27:e juli, alltså på 9 dagar, gått 100%+ (!), detta trots att aktien idag stängde på -8% på en svag fredagsbörs. Jag undviker att spekulera om kursens framtida utveckling och eventuell kvarvarande uppsida, men konstaterar att om det finns någonting som heter ”lätta pengar” så hade den senaste veckan i Bambuser nog kvalificerat. 

Screenshot från insynshandel.se

Denna artikel ska varken ses som rådgivning eller rekommendation. Kom ihåg att all investering är förknippad med risk. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s