Insiders fyndar på kraschad börs

Placera publicerade tidigare i veckan en artikel om de omfattande insynsköp som skett på den svenska börsen nyligen, någonting som knappast undgått användare av insynshandel.se som har aktiva bevakningar.

Även om det är lugnande att i ett extremt stökigt och volatilt börsklimat få veta att åtminstone svenska insiders är övervägande positiva, så ger den informationen mig som investerare ingen direkt edge gentemot resten av marknaden. En nyckelfaktor för att skaffa sig just en edge baserat på insynsköp är däremot tid och att vara först med att få kännedom om insynsköp i ett bolag, eftersom att detta allmänt tolkas som en positiv signal av marknaden. Här kommer insynshandel.se och bevakningar in i bilden – allra helst med notiser i realtid, vilket erbjuds för betalande medlemmar (eller med en kvarts fördröjning, för gratismedlemmar).

Eftersom att jag – med handen på hjärtat – själv helst sitter lugnt i båten i tider som dessa och försöker undvika att agera impulsivt och känslostyrt, har jag under de senaste veckorna därför både pausat vissa av mina bevakningar tillfälligt och exkluderat enskilda bolag – som haft alla störst insideraktivitet – ifrån mina bevakningar. Detta är ett bra sätt att undvika alert fatigue.

insynshandel.se hittar du statistik och topplistor för att själv filtrera fram listor likt de Placera publicerade, med t.ex. de mest insynsköpta eller -sålda bolagen på den svenska börsen.

Lycka till med handeln därute!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång