Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Dags att ta rygg i Beyond Frames – igen?

Senast jag ryggade en insider i Beyond Frames var efter insynsköpen i september 2020. Hur det gick? Well… rätt hyggligt. Jag låter bilden tala för sig själv.

Insynsköp i september 2020 resp. mars 2022 i Beyond Frames.

Som synes i historiken är insynsköp – eller insynstransaktioner i allmänhet – sällsynta i Beyond Frames, men idag var det alltså dags igen för första gången på länge. Det som väcker mitt intresse är att det är samma insider – Mikael Söderström – som genom samma holdingbolag som senast förvärvar aktier, den här gången för en summa mer än dubbelt så stor som sist (visserligen delvis utanför de öppna handelsplatserna den här gången).

Sedan kurstoppen på nästan 43 SEK för ett halvår sedan har aktien nu backat kraftigt och står i skrivande stund i 27.50, efter att ha varit nere och vänt under 25 tidigare i dagarna.

Jag ska medge att jag kan bolaget relativt dåligt, men två parametrar (utöver de jag redan nämnt) väcker mitt intresse: börsvärde och bransch. Beyond Frames är ett spelbolag med ett blygsamt börsvärde om 450 MSEK, och min erfarenhet av att rygga insiders i mindre teknikbolag är generellt god (men ingen regel utan undantag, givetvis).

Det enda som egentligen får mig att tveka i sammanhanget har varken med bolaget eller köpsignalen i sig att göra, utan med marknaden. Marknaden är våldsamt volatil i dagsläget med anledning av situationen i Ukraina; OMXS30 låg nära -4% i förmiddags, men stängde på -0.26%. I skrivande stund har börsen stängt, så jag har inget annat val än att sova på saken. Blir det en positiv börsöppning imorgon, så talar nog det mesta för att jag tar mod till mig och köper ett gäng aktier.

Vill du också ha notiser vid insynsköp som matchar kriterier som du själv definierar? Registrera dig på insynshandel.se för att komma igång. Som gratismedlem får du notiser med 15 minuters fördröjning, medan betalande medlemmar får notiser i realtid.

Annons

Ett svar till “Dags att ta rygg i Beyond Frames – igen?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s